Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu keskkonnakomisjoni istungil arutati Rail Balticu raudtee rajamise hetkeseisu ja anti ülevaade Läti projekti keskkonnamõju hindamise aruandest.

Keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra märkis, et komisjoni liikmete hinnangul pole lõunanaabrite aruandes kirjeldatud piiriülesed mõjud piisavalt lahti kirjutatud. „Kirjeldatud on küll vähesel määral raudtee ehituse aegseid piiriüleseid mõjusid, kuid ei ole kirjeldatud raudtee kasutamise aegseid mõjusid,“ ütles Vakra. Ta lisas, et läbimõtlemata ja arvesse võtmata asjaolud võivad tulevikus mõjutada nii keskkonna seisukorda kui ka selles keskkonnas elavate inimeste elamistingimusi.

Keskkonnakomisjon soovib saada tagasisidet, kas Läti aruandes on arvestatud meiepoolsete märkustega. „Samuti soovitab keskkonnakomisjon Eesti Rail Balticu KMH aruandes täpsemalt nimetatud teemad lahti kirjutada,“ ütles Vakra.

Keskkonnakomisjon sai ülevaate Rail Balticu rajamise hetkeseisust ja trassikoridori kokkulepitud paiknemisest, keskkonnamõjude hindamise protsessist, täiendavate uuringute vajadusest ning samuti edasisest tegevustest ettevalmistustöödel.

Keskkonnamõjude strateegiline hinnang peaks valmima hiljemalt 2017. aastaks ja ehitustööd lõppema 2025. aastaks.

Lisainfo: Rainer Vakra, 5800 2828

Riigikogu pressiteenistus