Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon kohtus kaitsepolitseiameti peadirektori Arnold Sinisaluga, kes andis ülevaate korruptsioonijuhtumist Tallinna Sadamas.

„Komisjoni sai asjakohast ja piisavat teavet nimetatud kaaluka juhtumi tausta ja kaitsepolitsei tegevuse kohta,“ ütles komisjoni esimees Ken-Marti Vaher. „Samuti saime kinnituse, et julgeolekuasutus teostab korruptsioonikuriteo väljaselgitamisel oma tööd täie vastutuse ja selgelt seadusliku eesmärgi nimel.“

Eelmisel nädalal pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse toonase esimehe Ain Kaljuranna ja toonase juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises pikema aja jooksul.

Julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon on moodustatud kaitsepolitseiameti ja teabeameti tegevuse ning jälitustegevuse seaduslikkuse kontrollimiseks. Samuti kontrollib komisjon politsei- ja piirivalveameti, kaitseväe peastaabi, justiitsiministeeriumi vanglate osakonna ning maksu- ja tolliameti uurimisosakonna tegevuse vastavust kriminaalmenetluse seadustikule.

Riigikogu pressiteenistus
Urmas Seaver