Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon toetas tänasel istungil konsensuslikult Arnold Sinisalu kandidatuuri Kaitsepolitseiameti peadirektori ametikohale. Sinisalu on juhtinud Kaitsepolitseiametit 2013. aastast. Tema senine ametiaeg lõpeb käesoleva aasta 15. juunil.

Erikomisjoni esimehe Raivo Aegi sõnul on Arnold Sinisalu oma viieaastase ametiaja jooksul Kaitsepolitseiametit edukalt juhtinud. „Sinisalu ametiaega iseloomustab hea koostöö Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal vastutavate ametkondadega ning Venemaa poolt röövitud Kaitsepolitsei ohvitseri koju tagasi toomine,“ märkis Aeg. „Pingestunud rahvusvahelises olukorras on Kaitsepolitseiamet jätkanud tihedat koostööd partnerasutustega, tänu millele pole Eesti julgeolek ja põhiseaduslik kord kannatada saanud,“ lisas esimees.

Arnold Sinisalu on sündinud 1970. aastal Kärdlas. Ta on lõpetanud 1992. aastal Politseiakadeemia, 1999. aastal Tartu Ülikooli õigusteaduskonna bakalaureuseõppe ning 2012. aastal samas ka doktoriõppe. Sinisalu on lisaks ametialasele tegevusele uurinud mõjutustegevuse piire rahvusvahelises õiguses. Alates 1993. aastast on Sinisalu töötanud erinevatel, valdavalt juhtivatel ametikohtadel Kaitsepolitseiametis.

Erikomisjoni istungil osalesid siseminister Andres Anvelt ja Kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu.

Kaitsepolitseiameti peadirektori nimetab ametisse Vabariigi Valitsus siseministri ettepanekul, kuulates ära Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ja õiguskomisjoni arvamuse.

Riigikogu pressiteenistus
Marie Kukk