Jäta navigatsioon vahele

Tänasest on teil võimalik lugeda parlamentaarse ajakirja Riigikogu Toimetised (RiTo) 19. numbrit.Selles on artikleid ligikaudu 30 autorilt ning graafik Benjamin Vassermani tööde reproduktsioonid.

Riigikogu Toimetiste seekordses vestlusringis räägiti majanduslanguse tin­gimustes kalliks osutunud Eesti sotsiaal­süsteemist. Vestlusringist võtsid osa Tervise Arengu Instituudi direktor Maris Jesse, Tallinna Ülikooli riigiteaduste instituudi võrdleva halduspoliitika professor Anu Toots ja Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Tõnis Kõiv.

Vestlusringis räägitut täiendab Andres Võrgu, Marre Karu ja Ene-Margit Tiidu artikkel vanemahüvitise kasutamisest ning vanemahüvitisega kaasnenud mõjudest sündimus- ja tööturukäitumisele aastail 2004–2007.

Käesoleva numbri essees „Läti ja tema kihid” räägib kirjanik ja Eesti suursaadik Riias Jaak Jõerüüt Lätimaa eri tahkudest  kaasaelamise ja armastusega selle maa vastu. Autor püüab vastata küsimusele: kas teatakse, mis on Läti – kui asi iseeneses ja kui meie igavene maismaanaaber?

Majanduspoliitika professor Kaarel Kilvits  analüüsib Eesti töötleva tööstuse struktuuri ja pakub lahendusi tööstussektori arenguks. Janika Bachmann näitab Jaapani näite varal, et inimeste tööturukäitumist mõjutavad regulatsioonide kõrval oluliselt väljakujunenud hinnangud ja traditsioonid.

Ajakirjast leiab artiklid parlamendireformist ja poliitilisest kultuurist ning valimiskulude ülempiiri seadmisest. Käsitletakse maksusüsteemi, energiasäästu kui majandussurutist leevendavat abinõu ning regionaalarengut.

Kaks korda aastas ilmuva ajakirja peatoimetaja on Riigikogu Kantselei infotalituse infonõunik Helle Ruusing.

Ajakirja põhitiraaž jagatakse raamatukogude ning uurimis-, õppe- ja riigiasutuste vahel. Uut numbrit on võimalik osta raamatupoodidest ja lugeda elektrooniliselt aadressil: https://www.riigikogu.ee/rito/

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside