Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna Eestisse visiidile saabunud Moldova parlamendidelegatsiooniga. Moldova parlamendiliikmed andsid Riigikogu esimehele ülevaate sisepoliitilisest hetkeseisust Moldovas, samuti lähimatest plaanidest olukorra stabiliseerimiseks. Külaliste sõnul on Moldovas hetkel poliitiliselt keerulised ajad ning nii majandus kui sotsiaalsfäär on madalseisus.

Ergma julgustas Moldova poliitikuid jätkama demokraatlikke protsesse ning mitte valima kergema vastupanu teed. Ergma: „Toetame igati Moldova Euroopa Liidu suunalisi püüdlusi. Kõige tähtsam on praegu keerulisest seisust üle saada, tagada riigis stabiilsus ja kiiresti läbi viia reformid.” Riigikogu esimehe sõnul annab koostöö Idapartnerluse raames Eestile hea võimaluse Moldovale neis küsimustes nõuga abiks olla.

Kohtumisest võttis osa ka Eesti-Moldova parlamendirühma esimees Urmas Klaas.

Eestis nädalasel õppekäigul viibiv Moldova parlamendidelegatsioon kohtub täna veel lisaks majanduskomisjoni esimehele Urmas Klaasile Riigikogu kultuurikomisjoni esimehe Peeter Kreitzbergi, rahanduskomisjoni esimehe Taavi Rõivase ja maaelukomisjoni esimehe Kalev Kotkasega. Samuti on järgnevatel päevadel kavas kohtuda väliskomisjoni esimehe Sven Mikseri, sotsiaalkomisjoni esimehe Urmas Reinsalu, Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ning sotsiaalminister Hanno Pevkuriga.

Riigikogu pressitalitus
Tagasiside