Jäta navigatsioon vahele

font-size:11.0pt;”Calibri”,”sans-serif”;
mso-fareast-“Times New Roman”;
mso-bidi-“Times New Roman”;}

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna Toompea lossis Euroopa Komisjoni arenguvoliniku Andris Piebalgsiga. Kohtumisel räägiti Euroopa Liidu arengupoliitikast ning Eesti panusest sellesse.

Ergma sõnul panustab Eesti üle kahe kolmandiku oma arengukoostöö vahenditest sissemaksena Euroopa Liidu eelarvesse, mis näitab, et ELi arengupoliitika on Eesti arengukoostöös väga olulisel kohal. „Eesti on väike doonor, kuid läbi ELi oleme esindatud ka nendes riikides ja piirkondades, kus meil endal bilateraalseid tegevusi ei ole.”

Riigikogu esimees ütles, et Eesti püüab abistada sihtriike, nende hulgas Gruusiat, Moldovat, Ukrainat, eelkõige struktuursete reformide läbiviimisel, sealhulgas hariduse, riigistruktuuri moderniseerimise ja e-valitsemise valdkonnas, toetudes Eesti enda kogemusele. Eesti on aktiivne peamiselt lähinaabruses, kus üleminekukogemus annab kõige rohkem lisaväärtust. „Eesti arengukoostöö üheks läbivaks teemaks on olnud demokraatia arengu toetamine ning sellega seoses oleme abistanud partnerriikide parlamente ja valimiskomisjone valimissüsteemide kaasaegsemaks muutmisel, sealhulgas e-valimiste juurutamisel.” selgitas ta.

Piebalgs tänas Eestit tema osa eest ELi arengukoostöösse julgustades samas tulevikus majandusolukorra paranedes sellesse valdkonda veelgi enam panustama. Piebalgs tutvustas ka äsja välja antud nn rohelist raamatut  ELi arengupoliitikast. Selles nähakse vajadust senisest enam toetada majanduskasvu arengumaades. EK soovib võtta konkreetsed soovitused ELi ühise arengupoliitika muutmiseks vastu järgmise aasta algul.

Tänasel kohtumisel osalesid ka väliskomisjoni esimees Sven Mikser, riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma ning Euroopa Liidu asjade komisjoni liige Mart Nutt.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside