Jäta navigatsioon vahele

Täna kohtus Riigikogu esimees Ene Ergma Tšehhi parlamendi esimehe Lubomir Zaoraleki ja teda saatva delegatsiooniga.

Läbiva teemana arutati Euroopa Liidu põhiseadusliku lepinguga määratletud parlamentide vahelise koostöö uusi ülesandeid. ”Rahvusparlamendid peavad tegema tihedat koostööd, et üheskoos kindlustada liikmesmaade huvide arvesse võtmist Euroopa Liidu otsustusprotsessis, praegune visiit loob head eeldused laiema koostöö ülesehitamiseks,” ütles Ene Ergma.

Parlamentide esimehed vahetasid samuti mõtteid põhiseadusliku lepingu ratifitseerimise korraldamisest. ”Riigikogu on demokraatlikul teel valitud rahvasesindus ja Põhiseadusliku lepingu ratifitseerimine on Riigikogu pädevuses,” kinnitas Ene Ergma.

Põgusalt peatuti parlamendikontaktide tõhustamise vajadusel rahvusvahelistel foorumitel. Juuli algul Edinburghis OSCE Parlamentaarse Assamblee istung näitas, et vahetu infovahetus on äärmiselt oluline. ”Kui see info ei tule otseallikatest vaid moonutatult, võib sellega kergesti mõjutada inimesi, kes asjaga kursis pole. Seetõttu peaksid meie esindajad rahvusvahelistel foorumitel oleme väga aktiivsed oma seisukohtade selgitamisel,” ütles Ene Ergma.

Täna kohtus Tšehhi parlamendi delegatsioon ka peaministri Juhan Partsiga, samuti leidis aset kohtumine Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni ja väliskomisjoni esindajatega.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside