Jäta navigatsioon vahele

Täna kohtus Riigikogu esimees Ene Ergma Eestis viiepäevasel visiidil viibiva Kuveidi parlamendi delegatsiooniga.

Kohtumisel nenditi ühiselt, et kuigi senised kontaktid kahe riigi vahel pole olnud tihedad on huvi suhete arendamiseks mõlemapoolne. ”Geograafiliselt asuvad meie riigid teineteisest üpris kaugel, kuid see ei tohiks takistada vastastikust koostööd,” lausus Ergma. Ühe potentsiaalse koostöö valdkonnana nimetas Ergma turismi avaldades lootust, et eksootilisele Kuveidile on Eestil vastu pakkuda põhjamaiselt karget kliimat ning Tallinna vanalinna keskaegset miljööd. Nõustudes Riigikogu esimehega märkisid külalised, et loodavad ühtlasi kultuuri, teaduse- ja majandusalase informatsiooni tihedamale vahetamisele. Head võimalust suhete parandamiseks nägi Kuveidi parlamendi kaitsekomisjoni esimees Husain Al-Bahrani Ene Ergma juhitud delegatsiooni vastukülaskäigul Kuveiti. ”Olles nii teadlane kui poliitik ja parlamendi esimees olete suurepärane eeskuju naiste osalemisele poliitikas. Arvan, et sellised näited innustavad Kuveidi naisi aktiivsemalt osalema ühiskondlikus elus,” ütles Al-Bahrani.

Eraldi teemana käsitleti kohtumisel Lähis-Ida regiooni poliitilist olukorda ning rahu taastamise protsessi Iraagis. Kuveidi delegatsiooni liikmed tunnistasid koalitsioonivägede suurt tähtsust Iraagi olukorra stabiliseerimisel. Mõlemad pooled avaldasid lootust, et rahu suudetaks piirkonnas taastada nii kiiresti kui võimalik.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside