Jäta navigatsioon vahele

„Riigikogul ja riigikontrollil on töised ja asjalikud suhted,” ütles Riigikogu esimees Ene Ergma täna oma tervituskõnes riigikontrolli aastapäeva tähistamise üritusel. „Parlamendile olete te üks paremaid infoallikaid, kes ei sekku päevapoliitikasse. Teie sõltumatus on üks demokraatliku riigivalitsemise alustalasid. Olete edukalt täitnud oma põhiülesannet: aidata audititega tehtavate ettepanekute abil parlamendil ja valitsusel paremini riiki juhtida ning anda avalikkusele teavet avaliku sektori raha kasutamise kohta,” rõhutas Ergma.

Riigikogu esimees tõstis esile Riigikogu komisjonide, eeskätt riigieelarve kontrolli- ja rahanduskomisjoni tihedat koostööd Riigikontrolliga, mille eesmärk on tagada, et valitsus jälgiks riigieelarve täitmist ning kasutaks riigi vara ja eelarveraha säästlikult, tõhusalt, mõjusalt ja õiguspäraselt.

Ene Ergma lisas, et üsna värskelt kõlavad üle 70 aasta tagused algatused vajadusest anda Riigikontrolli revideerimisele omavalitsused, samuti küsimused selle kohta, kas riigikontrolli ennast ei peaks kontrollima.

Riigikogu esimees tänas riigikontrolli selle panuse eest: „Loodan, et teie roll keerulistel lähiaastatel kasvab, mitte ei kahane ning et riik ja rahvas on teie abiga hoitud.”

Riigikogu pressitalitus
Tagasiside