Jäta navigatsioon vahele

Žürii annab välja auhinna väljapaistva teadustöö eest.

Riigikogu esimees Ene Ergma andis täna Euroopa Komisjonile nõusoleku kuuluda Suurde Žüriisse, kes annab välja Marie Curie auhinda väljapaistva teadustöö eest (Marie Curie Excellence Awards). Žüriisse kuulub seitse väljapaistvat ühiskonnaelu tegelast ja teadlast Euroopa riikidest.

Marie Curie auhind väljapaistva teadustöö eest on teadusuuringute ja tehnoloogiaarengu 6. raamprogrammi (2002-2006) kuuluva "Inimressursside ja vaba liikumise" programmi "Saavutuste edendamise ja tunnustamise" osa üks kolmest projektist. Nende teadusauhindadega tunnustatakse teadlaste suurepäraseid tulemusi, mis on saavutatud pärast ühenduselt liikumistoetuse saamist. Auhinnaraha suurus on 50 000 eurot.

Suure Žürii liikmed hindavad valitud 10 kandidaati põhjalikumalt, rõhutades liikumise ja välismaal õppimise tähtsust nende teadusliku karjääri arengule, nende profiili Euroopa ja rahvusvahelise koostöö tingimustes, ja võimalusi saavutatud tulemuste tutvustamiseks laiemale üldsusele.

Seejärel palutakse žüriil valida kuni viis parimat kandidaati, kellele volinik žürii juuresolekul annab üle Marie Curie auhinna väljapaistva teadustöö eest novembris 2004 Varssavis toimuval tseremoonial.

Tagasiside