Jäta navigatsioon vahele

Euroopa Liidu asjade komisjoni istungil toetati seisukohta, et Venemaa sõjaline ähvardav tegevus nii Ukrainas kui ka Ukraina piiride läheduses tuleb viivitamatult lõpetada. Venemaa sõjaväeüksused tuleb tagasi viia oma alalistesse baasidesse.

„Ukraina kriisi lahendamise eelduseks on vajalik pingete deeskaleerumine ja Venemaa-poolse agressiooni lõpetamine. EL peab selle õnnestumiseks tegutsema üksmeelselt ja otsustavalt. Ukrainale tuleb anda kriisi ületamiseks poliitilist ja majanduslikku tuge,“ rõhutas ELi asjade komisjoni esimees Arto Aas. Ta toonitas, et otsustusõigus Ukraina valikute ja tuleviku suhtes saab olla üksnes Ukraina rahva enda käes.

Komisjon toetas seisukohta, et EL peab seoses Krimmi annekteerimisega välja töötama ühise mittetunnustamispoliitika ja selle rakendamises kokku leppima. Krimmi sündmused nõuavad ka ELi ja Venemaa suhete põhjalikku ülevaatamist. See puudutab nii täiendavate majandus- ja finantssanktsioonide kui ka viisakeeldude kehtestamist.

Komisjon kuulas oma istungil ära valitsuse seisukohad tuleval esmaspäeval toimuval ELi välisasjade nõukogu istungil, kus on tähelepanu keskmes Ukraina kriisi lahendamisega seotud küsimused.

Riigikogu pressiteenistus

Tagasiside