Riigikogus toimus Eesti toidukultuuri ümarlaud
Riigikogus toimus Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma kutsel ümarlaud gastronoomia- ning restoranikultuuri esindusorganisatsioonidega.
Ümarlaulal arutati ühistegevuse koordineerimist lähitulevikus, valmistumist Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamiseks ja Eesti Euroopa Liidu eesistumiseks, selgitas toetusrühma esimees, Riigikogu liige Imre Sooäär.
„Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse mullu koostatud Eesti kui reisisihtkoha identiteedi uuringute põhjal on toit Eestit külastavate turistide jaoks olulisel kohal. See näitab, et kõik seni tehtu toiduvaldkonnas köögi- ja restoranikultuuri edendamisel väärib tunnustust. Toiduvaldkonda on mõtet ka edaspidi panustada,“ ütles Sooäär.
Toiduvaldkonna organisatsioonide esindajad andsid ülevaate järgnevateks aastateks kavandatavast tegevusest Eesti kui reisisihtkoha tutvustamisel. Kõne all olid ka võimalikud ühisprojektid turundusvaldkonnas.
„Eesti restoranid on käesolevast aastast jõudnud Põhjamaade suurimasse restoranide edetabelisse White Guide. Ümarlaual lepiti kokku, et uued tegevused peaksid põhinema juba olemasoleval vundamendil ja neid edasi arendama,“ märkis Sooäär.
„Eesti on riigina tugev ja eristub siis, kui ta teeb n-ö tavalisi asju teistest maadest erinevalt. See peaks olema ka Eesti lähenemine toidu- ja turismivaldkonnas, et Eesti maailmas suuremaks ning tuntumaks saaks,“ lausus põhjamaade suurima rahvusvahelise toidufoorumi Sauce peakorraldaja Pauliina Pirkola.
Toidukultuuri ümarlaual lepiti kokku, et järgmine kohtumine toimub sügisel maaeluministeeriumis, kus otsustatakse juba konkreetsete ühisprojektide ja tegevuskava üle.
Ümarlaual osalesid järgmiste valdkonnaga seotud organisatsioonide esindajad: Pauliina Pirkola (Sauce), Aivar Hanson (White Guide), Rudolf Visnapuu (Eesti Peakokkade Ühendus), Kristjan Peäske (Eesti Restoranide Liit), Martin Breuer (Tallinn Restaurant Week), Maarika Liivamägi (Eesti Hotellide ja Restoranide Liit), Raili Mengel (MTÜ Eesti Maaturism), Illar Lemetti (Maaeluministeerium), Tõnis Siigur (tippkokk ja Bocuse d’Or osavõtja, Oko Restoranid), Tarmo Mutso (EAS-i Turismiarenduskeskus).
Lisainfo: Imre Sooäär, +372 5122328
Riigikogu Eesti turismi ja kohaliku toidu toetusrühma esimees
[email protected]