Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu õiguskomisjoni hääletas täna Vabaerakonna ja EKRE muudatusettepanekuid kooseluseaduse rakendussätetele. Vabaerakonna fraktsiooni liikme Külliki Kübarsepa sõnul võib tänase koosoleku alusel täheldada, et Sotsiaaldemokraadid ja Reformierakond polnud valmis sisulisteks läbirääkimisteks mõistliku lahenduse leidmise eesmärgil.

„Vabaerakond on alustanud kõnelusi pea kõikide parlamendierakondadega, et leida mõistlik lahendus kooseluseaduse rakendussätete vastuvõtmiseks. Oleme selleks esitanud ka alternatiivse seaduse, paarkonnaseaduse, et mitte ühildada abielu, samasooliste ja erisooliste institutsiooni“, selgitas õiguskomisjoni kuuluv Kübarsepp.

Õiguskomisjoni hääletuste tulemusena läheb saali üle 180 ettepaneku, mis lähevad ka Riigikogu suures saalis hääletusele. EKRE on lubanud korraldada ööistungi ja võtta muudatusettepanekute hääletamise eel vaheaegu.

„Õiguskomisjonis toimunu tulemusena suurendati konflikti just koalitsiooni poolt, sest sisulisi kompromisse ei otsitud. Kuigi oleme veel ootuses, et enne rakendussätete II lugemist jõutakse arutada ka paarkonnaseadust, mis selgelt lahutaks samasooliste õiguse kaitse abielu institutsioonist,“ lisas Kübarsepp.

Vabaerakonna saadikud on seisukohal, et Riigikogu ei saa vastu võtta vigaseid ja eksitavaid eelnõusid, mida tunnistas käesoleva seaduse puhul ka sotsiaaldemokraat Sven Mikser eelmise nädala Foorumis. Riigikogu liikmed peavad tegema kõik, et seadusloome oleks lihtne, arusaadav ning korrektne. Vabaerakond on korduvalt kinnitanud, et Jüri Adamsi eestvõttel koostatud muudatusettepanekud ei ole mõeldud Riigikogu töö blokeerimiseks, vaid sellepärast, et need ettepanekud teeksid eelnõu paremaks ning nad eeldavad sisulist arutelu.

Lisainfo:
Külliki Kübarsepp