Jäta navigatsioon vahele

Väliskomisjoni arvates on Eestis liiga vähe analüüsitud energeetika ja vene kapitali sissetungiga seotud riske.

Väliskomisjoni tänasel istungil tõdeti, et Eestis on liialt vähe tegeletud analüüsiga, milliseid riske toob endaga kaasa Eesti energeetika ja infrastruktuuride seotus Venemaaga ning vene kapitali üha suurem osalus nendes strateegilise tähtsusega sektorites.

Tegemist oli Venemaa strateegia järjekordse parlamendi kuulamisega, millel osalesid suuremate infrastruktuuri- ja energeetikaettevõtete, maksu- ja tolliameti ning Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse esindajad.

Eesti Energia juhatuse esimees Gunnar Okk analüüsis riske, mis kaasnevad Eesti seotusega ühtsesse Venemaa ja Balti energiavõrku; Eesti Raudtee arendusjuht Raivo Vare, Tallinna sadama juhatuse liige Allan Kiil, Sadamaoperaatorite Liidu ja tegevdirektor Ago Tiiman kõnelesid arenguist Eestis transiidis ning Ettevõtluse Sihtasutuse Peterburi esindaja Ruta Rannala vene turismiga seotud probleemidest.

Komisjon otsustas nendega teemadega edasi tegeleda ja juhtida asjaomaste ministeeriumide tähelepanu vajadusele kõnealuseid valdkondi põhjalikumalt analüüsida.

Lisainformatsioon: väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, 631 64 60

Tagasiside