Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Ene Ergma avas täna Toompea lossi kunstisaalis noorte graafikute Tõnis Kenkmaa (1982) ja Mariliis Oksaare (1987) ühisnäituse “Olematuse ettekuulutus/Prophecy of Nothingness“. Tegemist on graafikanäitusega, kus autorid on kasutanud erinevaid tuttavaid graafikatehnikaid, kuid tööde eesmärk on jääda minimaalseks, tekitades pinge kujutise ja pealkirja vahel. Riigikogu esimehe sõnul avaldas talle enim muljet töö nimega „Visual communication“, millel on kujutatud kaht maja, mida ühendab korstnatest tulev suits. „See töö võiks sümboliseerida ühiskonna sidusust, kus väiksem maja tähistab Riigikogu ja suurem Rahvakogu,“ ütles Ergma noori kunstnike toreda ja mõtlema paneva näituse eest tänades.

Eesti Kunstnike Liidu asepresident Anu Kalm märkis, et näitus on heas mõttes nooruslikult kerge ja mänguline ning sobib suurepäraselt tähistama peatselt saabuvat kevade algust.

Kunstnikud alustasid tööde seeriaga 2012. aastal ja see on täienenud kuni veebruarini 2013. Tööde esmaesitlus toimus veebruari esimesel poolel Hobusepea Galeriis. Näitusetööd on loodud kahe peale koos, seega leiab graafiliste lehtede signatuuris autori TM.

Näitust saab Toompea lossis näha 17. aprillini.

Fotod: http://fotoalbum.riigikogu.ee/v/2013/Naitused/Olematuse+ettekuulutus/

Riigikogu pressitalitus