Jäta navigatsioon vahele

Sotsiaalkomisjon kohtus täna sotsiaalminister Hanno Pevkuri ja Eesti Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveliga, et arutada tööturul toimuvat.

Komisjon tunnustas töötukassa iseteenindusportaali käivitamist selle kuu algusest. Sotsiaalkomisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul on oluline, et eelmisel aastal suudeti  töötukassa palgatoetuse ja teiste meetmete kaudu rakendada hinnanguliselt ligi 15 000 inimest.

Kokku leidis möödunud aastal töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paaveli hinnangul läinud aastal töökoha arvestuslikult 55 tuhat töötukassa klienti.

Reinsalu sõnul rõhutasid ettekandjad, et üldine suund on tööpuuduse vähenemise suunas. „Esimese kvartali lõpus peaks taastuma ühtlane registreeritud tööpuuduse vähenemise trend. Läinud aasta esimese ja neljanda kvartali statistika võrdlus näitab, et hõive on kasvanud absoluutnumbrites ligi 40 tuhande inimese võrra,” osutas Reinsalu.

Reinsalu sõnul on tähtis jätkuvalt ka sel aastal suurendada  töötukassa teenuste mahtu. Kavade järgi peaks sel aastal töötukassa pakkuma teenuseid 72 621 juhul. 2010. aastal pakuti teenuseid 67 540 juhul.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside