Jäta navigatsioon vahele

“Eesti kogemus näitab, et euroga liitumine annab nii majandusele kui ka eraisikutele kindlust juurde,” ütles Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Taavi Rõivas täna Vilniuses euro-teemalisel konverentsil esinedes. “Leedu võimalikult liitumine on lisaks Leedule endale kindlasti ka Eesti huvides, andes võimaluse nii kaubavahetuse kui ka investeeringute kasvuks.”

Rõivase hinnangul on tõenäoline, et Leedu liitub euroga juba 2014. aastal, kuivõrd valitsus on võtnud selge suuna eelarvepuudujäägi viimisele 3% piiresse SKPst ja saavutab selle eesmärgi eeldatavalt 2012. aastal. Rõivase sõnul on Leedus jätkuvalt probleemiks inflatsioon, mis võib euroga liitumist edasi lükata vaatamata puudujäägikriteeriumi täitmisele.

Leedu eelarvepuudujääk ulatus Rõivase kinnitusel 2009. aastal 9,5 ja 2010. aastal 7%ni, võlatase jääb ta sõnul kindlalt Maastrichti kriteeriumidega lubatud piiresse.

Vilniuses toimuva konverentsi „Eurotsoon kriisis: lahendused ja tuleviku väljavaated“ korraldas Leedu Vabaturu Instituut koostöös Friedrich Naumanni Fondiga.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside