Jäta navigatsioon vahele

Täna, 2. detsembril kell 13 avab Riigikogu esimees Ene Ergma traditsioonilise Võrumaa omavalitsuste käsitöömeistrite näituse, mis on Riigikogu hoones avatud kolm päeva – esmaspäeval, teisipäeval ja kolmapäeval. Samuti kohtuvad Võrumaa omavalitsusjuhid Riigikogu maaelu- ning sotsiaalkomisjoniga.

„Võrumaa käsitöömeistrite näituse korraldamine Toompeal on alati olnud meile oodatud sündmuseks. See annab ülevaate nii kuldsete kätega tehtud töödest kui ka maitsvatest koduhoidistest ja toodetest,“ ütles Riigikogu esimees Ene Ergma. „Lisaks näitusele on alati kaasnenud sisukad kohtumised Võrumaa omavalitsuste esindajatega, et arutada regionaalselt olulisi küsimusi. Seekord on need seotud Eesti maaelu järgmise seitsme aasta arengukavaga, mis on praegu tähelepanu keskmes.“

Värviküllasel ja mitmepalgelisel Võrumaa näitusel on väljapandud nii erinevad käsitööd kui ka eripärased koduhoidised. Kudumid, puidutooted, kaltsuvaibad, lapitekid, padjad, linasest kangast valmistatud tooted ja keraamika paeluvad tähelepanu oma paikkondliku koloriidi poolest. Koduhoidised ja tooted aga pakuvad ehtsat Võrumaa taluhõngu, mida lisaks tutvustamisele saab ka maitsta.

Enne näituse avamist kohtuvad Võrumaa omavalitsuste esindus ja Võrumaa Omavalitsuste Liidu juhtkond Riigikogu konverentsisaalis maaelukomisjoni esimehe Kalvi Kõva ja komisjoni liikmetega ning põllumajandusminister Helir-Valdor Seederiga. Kohtumise kõneaineks on Eesti maalelu arengukava aastateks 2014-2020. Pärastlõunal on kavas kohtumine sotsiaalkomisjoni esimehe Margus Tsahknaga, et arutada riiklike peretoetuste ja lastekaitsega seotud küsimusi.

Võrumaa omavalitsuste käsitöömeistrite näitus toimub Riigikogus 13. korda.

Pildialbum:

Riigikogu pressiteenistus