Jäta navigatsioon vahele

Mai lõpus Peterburis toimunud Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) täitevkomitee istungil otsustati, et maadlus on üks kolmest spordialast, mis jätkab võitlust 2020. aasta olümpiakavva saamiseks.

“Riigikogu spordi- ja liikumisharrastuse toetusrühm tervitab ROK-i otsust ning loodab, et maadlus valitakse septembris Buenos Aireses toimuval kongressil 2020. aasta olümpiaalade hulka,” sõnas toetusrühma esimees Lauri Luik

“Maadluse kui ühe maailma vanima spordiala koha taastamine olümpiamängude kavas on oluline samm ka Eesti spordi jaoks, seetõttu toetame ja tunnustame Eesti Maadlusliidu ja MTÜ Toeta Eesti Maadlust tegevust maadluse eest seismisel,” toonitas Luik.

MTÜ Toeta Eesti Maadlust juhi Martin Plaseri sõnul on Riigikogust lähtuv sõnum toetada Eesti spordiajaloo väärtusi igati tunnustust väärinud ka väljaspool Eestit.

Eesti Maadlusliidu president Priit Piilmann märkis, et maikuus toimunud hääletusel on läbitud edukalt esimene samm maadluse olümpiakavva jäämise nimel. “Usume ja loodame, et maadluse tähtsust olümpiamängudel nähakse ka sügisestel valimistel. Seniks teeme kõik selleks, et hoida maadluse taset Eestis kõrgel kohal. Sellega toetame rahvusvahelise maadlusföderatsiooni FILA tööd maadluse populaarsuse tõstmisel ning spordiala muutmisel atraktiivsemaks,” lisas Piilmann.

Lisainformatsioon:
Lauri Luik,