Jäta navigatsioon vahele

Täna toimus Riigikogus põhiseaduskomisjoni, kultuurikomisjoni ja sotsiaalkomisjoni avalik ühisistung, kus arutati Eesti kodanikuühiskonna arengu kontseptsiooni rakendamisega seonduvat. Ettekannetega esinesid vabaühenduste liidu EMSL juhataja Urmo Kübar, Poliitikauuringute Keskuse Praxis programmijuht Kristina Mänd, vabaühenduste liidu EMSL koolitusjuht Elina Kivinukk, Tallinna Tehnikaülikooli avaliku halduse instituudi vanemteadur Veiko Lember ja e-Riigi Akadeemia programmi direktor Liia Hänni. Istungist võttis osa ka regionaalminister Siim Valmar Kiisler. Istungit juhatanud põhiseaduskomisjoni aseesimees Deniss Boroditš rääkis, et kodanikuühiskonna arengu kontseptsiooni rakendamise teemalisi arutelusid on Riigikogus laiemas ringis arutatud juba neli korda ning tänane istung on järjekorras viies. „Eesti kodanikuühiskonna arengu kontseptsiooniga väljendavad riigivõimu esindajad tahet rahvaalgatusi toetada ning nendega arvestada,“ ütles Boroditš. Tänasel arutelul kõlasid kodanikuühiskonna aktiivsemate esindajate kui poliitikute mõtted viimastest arengutest riigivõimu ja kodanikuühiskonna koostöö valdkonnas. Ettekannetes peatuti kodanikeühiskonna suhetel erakondadega, panusel majandusse, haridusteemadel, kohaliku tasandi arengutel ja kodanikeühiskonna osatähtsusel demokraatia arengus. Ettekannetele järgnes diskussioon teemal: „Millist kodanikuühiskonda tahame ja milliseid tingimusi on selleks vaja luua?“.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside