Jäta navigatsioon vahele

Homme 10. märtsil algusega kell 13 toimub Riigikogu Valges saalis Euroopa Liidu asjade komisjoni korraldatud foorum energiatõhususe teemal. Foorumil osalevad Riigikogu ja Euroopa Parlamendi liikmed, ministeeriumite, juhtivate ülikoolide ja uurimisinstituutide, kuid samuti alternatiivenergia, energiasäästu ja loodushoiuga tegelevate organisatsioonide esindajad. Foorumit juhib Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Kristiina Ojuland.

Orienteeruv ajakava:

13.00 Riigikogu aseesimehe Toomas Vareki avakõne

13.10 Euroopa Komisjoni Esinduse Eestis juhi Toivo Klaari ettekanne

13.25 Teadus- ja riigiasutuste ning kodanikualgatuse organisatsioonide esindajate ettekanded

15.00 Kohvipaus

15.30 Fraktsioonide, Riigikogu liikmete ja Eestist valitud Euroopa Parlamendi saadikute seisukohad. Kuulajate küsimused ettekande esitajaile ja arvamused. Ettekande esitajail on võimalus paari minuti jooksul lõppsõna vormis täpsustada oma ja vaidlustada teiste esinejate seisukohti.

16.30 Istungi lõpp

Hetkel on avatud eelfoorumina sama teema avalik arutelu Riigikogu veebis aadressil http://www.riigikogu.ee/foorum Sellel aadressil saab lisada uusi seisukohti, lugeda juba laekunud arvamusi ja neid kommenteerida. Kokku on veebileheküljel praegu 14 seisukohavõttu, milles on vaatluse all energiatootmise erinevad alternatiivid. Samuti saab veebilehel tutvuda Euroopa Komisjoni rohelise raamatuga energiatõhususe teemal ja ülevaatega liikmesriikide kommentaaridest.

Lähem informatsioon: Euroopa Liidu asjade komisjon, Siret Neeve, 631 6499.

Riigikogu pressitalitus

Ülo Mattheus, 631 6352