Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu rahanduskomisjoni täna lõppenud visiidil Läti Vabariiki kohtus komisjoni delegatsioon Läti parlamendi eelarve- ja finantskomisjoniga eesotsas komisjoni esimehe Jānis Reirs’iga, Läti rahandusministri Andris Vilks’i ja Läti Panga esindajatega.

Kohtumisel eelarve- ja finantskomisjoni liikmetega oli kõne all Läti eelarveprotsess, riigi maksupoliitika, maksudest hoidumine ja piiriülene kaubandus, võlakriis ja selle võimalikud lahendused ning ettevalmistused eurole üleminekuks. Samad teemad olid jutuks ka kohtumisel Läti rahandusminister Andris Vilks’iga.

Läti Panga esindajatega räägiti Läti panga rollist ja ülesannetest, panga koostööst valitsuse ja parlamendiga, samuti Läti majanduse olukorrast.

Visiidi eesmärk oli arendada koostööd parlamentide rahanduskomisjonide vahel ja vahetada infot ning kogemusi riikide rahanduspoliitika kujundamisel.

22.- 23. mail toimunud visiidil osalesid Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester, aseesimees Rannar Vassiljev ning liikmed Eiki Nestor ja Aivar Sõerd.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside