Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse Res Publica fraktsiooni ja Isamaaliidu fraktsiooni 3. mail algatatud õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muutmise seaduse eelnõu (888 SE), millega soovitakse luua krediidiasutustele võimalus hakata üliõpilastele pakutavate õppelaenude riskipreemia osas omavahel konkureerima ja teha üliõpilastele senisest odavamaid pakkumisi. Õppelaenu intressi laenu võtja poolt tasutava intressi ülempiiriks jääb jätkuvalt 5%. Algatajate arvates vähendab eelnõu ka riigi kulusid õppelaenude intressimäära tagamisele 5% tasemel, sest laenuvõtja ja krediidiasutuse vahel kokku lepitud ülempiirist madalam kommertsintressimäär laieneb ka riigi tagatisele. Juhtivkomisjoniks määrati kultuurikomisjon.

Keskkonnakomisjoni 3. mail esitatud Riigikogu otsuse “Riigikogu otsuse “Keskkonnakasutusest riigieelarvesse laekuva raha kasutamiseks asutatud sihtasutuse nõukogu liikmete nimetamine” muutmise” eelnõu (889 OE) näeb ette nimetada sihtasutuse Keskkonnainvesteeringu Keskus nõukogu liikmeteks Riigikogu liikmed Henn Pärn, Rain Rosimannus, Jüri Saar ja Helir-Valdor Seeder. Juhtivkomisjoniks määrati keskkonnakomisjon.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside