Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse kaks eelnõu.

Valitsuse 9. juunil algatatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse § 42 muutmise seaduse eelnõuga (689 SE) kindlustatakse valdadele ja linnadele (munitsipaalkoolide pidajatele) ning erakoolide pidajatele koolilõuna kulude katmiseks toetus ka gümnaasiumiastme õpilaste osas lisaks põhikooli õppureile. Juhtivkomisjoniks määrati kultuurikomisjon.

Valitsuse 9. juunil esitatud Riigikogu otsuse “Riigikogu otsuse „Kaitseväe kasutamise tähtaja pikendamine Eesti riigi rahvusvaheliste kohustuste täitmisel konfliktijärgsel rahutagamismissioonil Liibanonis, Iisraelis, Egiptuses ja Süürias“ muutmine“ eelnõu 690 OE). ÜRO on käesoleval aastal teinud Eestile mitu pakkumist mehitada lisaks kolmele vaatlejale ka teisi juhtivaid ja tähelepanuväärsemaid vanemstaabiohvitseri ametikohti. Tehtud pakkumised näitavad ÜRO usaldust Eesti riigi ja ohvitseride professionaalsuse vastu. Uute ametikohtade vastuvõtmine suurendaks Eesti nähtavust ning tõsiseltvõetavust ÜRO operatsioonidesse panustava riigina. Kehtiv mandaat piirab missiooni panustamist kuni kolme kaitseväelasega. Seetõttu tehakse ettepanek muuta Riigikogu antud mandaati ja suurendada Eesti kaitseväelaste arvu missioonil seniselt kolmelt kaitseväelaselt kuuele. Juhtivkomisjoniks määrati riigikaitsekomisjon.

Riigikogu pressiteenistus

Tagasiside