Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu istungisaalis leidis täna aset noorteühenduse ELO lasteparlamendi 2004. aasta istung.

Seekordsel istungil keskenduti laste osalemisõigusele ehk õigusele väljendada vabalt oma vaateid igas last puudutavas küsimuses.

Tervitussõnavõtuga esines Riigikogu esimees Ene Ergma. Ta ütles, et kõigil meil on õigus end väljendada, kuid selleks, et midagi saavutada, tuleb osata ka kuulata. Ta kutsus noori üles nii õppima kui ka kõiki muid vajalikke asju tegema südamega ning kaugemaid eesmärke silmas pidades. Puudutades koolivägivalla probleemi märkis Riigikogu esimees, et sel teemal on küll palju räägitud, kuid teha on veelgi rohkem. Ta pani lastele ette luua oma klassis ja koolides niisugune õhkkond, et ka 40 aastat pärast kooli lõpetamist on soov klassikaaslastega ikka aegajalt kokku saada.

Tänavuseks lasteparlamendi esimeheks valiti Mari Möls.

Sõnavõtuga esinesid UNICEFi esindaja Eestis Toomas Palu, Aruküla Põhikooli õpilane Anneli Arusalu, Riigikogu liige Elle Kull ja Tallinna Ühisgümnaasiumi õpilane Timo Okapuu.

ELO lasteparlament võttis vastu ettepanekud haridus- ja teadusministeeriumile. Nendes soovitakse ministeeriumilt ülevaadet, kuidas täidetakse tervisekaitse nõudeid koolis ning milliste põhimõtete järgi toetatakse laste huvitegevust. Samuti paluti ministeeriumil kaaluda tasuta koolilõuna sisseviimist kõigile 1.-12. klassi õpilastele.

Lasteparlament kogunes täna juba üheksandat korda.

Tagasiside