Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu aseesimees Laine Randjärv avas täna Riigikogu meenepoe, kus Riigikogu külalised saavad osta endale kaasa nii Riigikogu kui ka Eesti Kunstimuuseumi (EKM) meeneid ja trükiseid. Samuti on poest võimalik tellida EKMi kogudes olevate maalide reproduktsioone.

„Riigikogus avatud meenepood on suurepärane võimalus võtta siit kaasa tükike mälestust Eesti riigist, meie kunstnikest ja nende kaunitest teostest. On väga oluline, et seda mälestust jäädvustavad koos kaks nii auväärset asutust nagu Eesti Kunstimuuseum ja Riigikogu. See on hea võimalus meie kunsti populariseerida ning tutvustada Riigikogu tegevust ja ajalugu,“ ütles Laine Randjärv kauplust avades.

Eesti Kunstimuuseumi peadirektori Sirje Helme sõnul esindab uus pood kahepoolset huvi ja annab Riigikogu meenete kõrval võimaluse müüa ja tutvustada ka kunstimuuseumi tootevalikut. „Meie jaoks on see ka võimalus Riigikogu oma kompetentsiga aidata. Riigikogu külastajatele ja ka Riigikogu liikmeile on see hea võimalus leida siit sobiv ja väga väärikas kingitus, ilma et peaks kuskile kaugele minema,“ ütles Sirje Helme.

Kauplus on avatud esmaspäevast reedeni kella 11-16 lossi külaliste vestibüülis. Poest saab lisaks Riigikogu meenetele osta EKMi poolt välja antud kunstialbumeid ja Riigikogu trükised, Eesti kunstnike ehteid ja miniatuurseid taieseid ning reprosid EKMi kogudest.

Tänasel poe avamisel osalesid ka EKMi arendusdirektor Kersti Tiik, EKMi kaupluste juhataja Marge Kõiv ja EKMi reproprindi projektijuht Helen Melesk.

Fotod avamisest asuvad siin.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside