Jäta navigatsioon vahele

Vilniuses toimub  täna Balti Assamblee 31. istungjärk ja 18. Balti Nõukogu kohtumine, millel osalevat Eesti delegatsiooni juhib Riigikogu aseesimees Laine Randjärv.

„Euroopa mõistes on kõik Baltimaad väikeriigid, kuid ühiselt Balti Assamblee egiidi all tegutsedes on meie häälel suurem kõla,“ rõhutas Randjärv. „Olles samal arvamusel finantsstabiilsuse vajalikkuse osas, saame ka teisi Euroopa riike edukamalt kõnetada,“ lisas ta.

Tänavuse istungjärgu raames arutatakse viimase aja suundumusi Balti riikide koostöös, rahandusturgude korralduslikke ning järelevalvealaseid koostöömehhanisme. Ühtlasi tulevad kõne alla ühise välismajanduspoliitika ja ühiste investeerimisprojektide areng, edusammud ühiste tervishoiuprojektide rakendamisel, ühised taristu- ja energeetikaprojektid ning Balti riikide eesseisev Euroopa Liidu Nõukogu eesistujariigina tegutsemine.

Balti Assambleel ja Balti Nõukogu istungil on kavas võtta vastu ühisavaldus ja BA lõppdokument, mis sätestab, et Balti riikide parlamendid ja valitsused peaksid edaspidigi pöörama erilist tähelepanu majanduse stabiliseerimisele ja finantsstabiilsusele, ühistele jõupingutustele energiajulgeoleku suurendamiseks, ning arendama ja rakendama laia ulatusega taristu- ja transpordiprojekte.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside