Jäta navigatsioon vahele

22. märtsil kell 17.30 avab Riigikogu aseesimees Laine Randjärv Vanemuise kontserdimajas Vene balli, mis toimub Tartus 16. korda.

Randjärv peab Vene balli oluliseks sündmuseks vene kogukonna ühendamisel. „Vene balli tähtsust Tartu ja Lõuna-Eesti vene kogukonna kultuurielu jaoks on raske ülehinnata. See ühendab vene kogukonda, toetab traditsioonide hoidmist ja kultuurisidemete loomist ühiskonnas,“ ütles Randjärv. „Ball sai alguse esimese Eesti Vabariigi ajal ja mul oli au osaleda selle traditsiooni taaselustamisel 1999. aastal,“ lisas Randjärv.

Balli korraldab ka sel aastal rühm Tartu vene kogukonna liikmeid, teiste seas kohtuniku ametit pidav Tamara Hristoforova. Peo peaesinejaks on Eesti üks edukaimaid võistlustantsupaare Konstantin Gorodilov ja Dominika Bergmannova. Ballile on kutsutud esinema Pihkva kultuurikolledži solistid, Pihkva 38-liikmeline rahvakoor ning tantsumuusikat mängivad ansamblid Vernisaž ning Ivetta Trio. Ballile on oodata ligi 800 inimest.

Riigikogu pressiteenistus

Tagasiside