Jäta navigatsioon vahele

Kultuurikomisjon saatis teisele lugemisele Eesti Rahvusringhäälinguseaduse eelnõu (965SE) ja otsustas eelnõu teise lugemise lõpetada. Eelnõu on täiskogus 6. detsembril.

Komisjon toetas põhimõtet, mis kehtib ringhäälinguseaduses ka praegu ja mille kohaselt kuuluksid ringhäälingunõukogusse nii Riigikogu liikmed kui ka eksperdid. Komisjoni poolt esitatud muudatusettepaneku kohaselt kuuluks ringhäälingunõukogusse üks esindaja igast Riigikogu fraktsioonist ja neli eksperti rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast. Muudatusettepaneku kohaselt nimetakse ekspert nõukogusse, kui teda toetab kaks kolmandikku kultuurikomisjoni liikmetest. Asjatundjate volitused kestavad viis aastat; Riigikogu liikme volitused lõpevad, kui Riigikogu uus koosseis nimetab nõukogusse uued liikmed.

Oma eelmisel istungil kiitis kultuurikomisjon heaks ka muudatusettepaneku, mis lubab rahvusringhäälingul tutvustada ennast, oma programme ja saateid ning nendest tulenevaid tooteid.

Ühtekokku esitati Eesti Rahvusringhäälinguseaduse eelnõule teiseks lugemiseks 36 muudatusettepanekut.

Kultuurikomisjon otsustas täna esitada ka ringhäälingunõukogu liikmeks taas Andres Herkeli, keda toetas neli komisjoni liiget. Kolm komisjoni liiget toetas Heimar Lengi kandidatuuri. Eelnõu Herkeli nimetamiseks antakse Riigikogule üle järgmisel istunginädalal.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside