Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu aseesimees Kristiina Ojuland võttis täna Riigikogus vastu Hiina Rahvavabariigi tibetoloogide delegatsiooni. Külalised teavitasid Riigikogu aseesimeest Lhasas tegutsevast Tiibeti Ülikoolist, selle struktuurist ja õppetöö korraldusest, aga ka Gansu provintsi Loodepiirkonna Rahvuste Ülikooli Tiibeti Keele ja Kultuuri Koolis õpetatavatest ainetest. Delegatsiooni kuuluvad Tiibeti haridusasutuste õppejõud märkisid, et peavad Eesti visiiti tulemuslikuks. Kohtumiste käigus märgati, et Eestis on suur huvi Tiibeti kultuuri vastu, kuid külaliste arvates põhinevad siinsed teadmised ainult ajakirjanduses avaldatul. Delegatsioon avaldas lootust, et koostöö Eestiga jätkub.

Kristiina Ojulandi huvitas tibetoloogide nägemus Hiina kiirest arengust ja kohast maailmas ning Tiibeti rollist selles.

Hiina delegatsiooni kuulusid Lhasas asuva Tiibeti Ülikooli professor ja ase-president Qiangebaciyang, Gansu provintsi Loodepiirkonna Rahvuste Ülikool Tiibeti Keele ja Kultuuri Kooli professor Daojirenqin, Qinghai provintsi Gezhige kloostri laama Yexinima, Hiina Rahvusvahelise Kultuuriühingu ase-peasekretär Chen Zhengong jt.

Kohtumisest võttis osa Hiina Rahvavabariigi suursaadik Xie Junping.

Delegatsioon jätkab oma visiiti Tartus.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside