Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu keskkonnakomisjon tutvustab täna Pihkva linnajuhtidele Eesti jäätmemajanduse korraldamist, erilist tähelepanu pööratakse jäätmete põletamisele ja jäätmekütuse tootmisele. Kohtumise käigus külastatakse Ragn-Sells ASi jäätmekütuse tootmise tehast ja Eesti Energia Iru elektrijaama jäätmeenergiaplokki.

Komisjoni esimehe Rainer Vakra sõnul on Eestil vaja arendada Pihkvaga asjalikku piiriülest koostööd keskkonnakaitse küsimustes. „Keskkonnaprobleemid riikidevahelisi piire ei tunnista. Näiteks Pihkva linna prügimäe nõrgveed reostavad Peipsi järve. Seetõttu on tervitatav, et Pihkva linnajuhid tunnevad huvi ajakohaste prügikäitlemislahenduste vastu,” ütles Vakra.

Keskkonnakomisjon on varasemalt pihkvalastega arutanud Narva jõe ja Peipsi järve valgala ökoloogilisi probleeme. Kohtumisel loodetakse anda uus impulss Kagu-Eesti, eriti aga Peipsi järve keskkonnaprobleemide lahendamiseks. „Pärast tutvustavaid ekskursioone toimuvad arutelud, mille tähelepanu keskmes on seekord jäätmete ringlussevõtt ja prügist energia valmistamine. Kõne all on nii Eesti kui ka Venemaa jäätmemajanduse korraldus,” selgitas Vakra.

Keskkonnakomisjoni kutsel on teisipäeval, 29. juulil Eestis külas Pihkva linnapea Ivan Tsetserski, Pihkva administratsiooni juht Igor Kalašnikov, Pihkva linna administratsioonijuhi asetäitja Valeri Volkov ja Pihkva administratsiooni piiriülese koostöö osakonna juhataja Kristina Kobõz.

Kohtumisel osalevad Riigikogu keskkonnakomisjoni esimees Rainer Vakra ning komisjoni liikmed Valeri Korb, Erki Nool ja Tõnis Kõiv. Samuti osaleb siseministeeriumi Euroopa territoriaalse koostöö büroo nõunik Julia Koger.

Lisainfo: Rainer Vakra, 5800 2828

Riigikogu pressiteenistus