Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu põhiseaduskomisjonis oli täna arutusel komisjoni enda algatatud Euroopa Parlamendi valimise seaduse muutmise seaduse (341 SE) eelnõu. Seadusmuudatuse kohaselt reastatakse erakonna nimekirjas olevad kandidaadid ümber vastavalt igaühele antud häälte arvule ning erakonna ümberreastatud nimekirjas saab mandaadi kandidaat, kes on nimekirjas eespool. Komisjon otsustas seaduseelnõu saata täiskogusse esimesele lugemisele teisipäeval, 11. novembril. Komisjoni tegi ka ettepaneku esimene lugemine lõpetada. Kõne all oleva põhimõttelise seadusmuudatusega kaasneb seaduse tekstis rida tehnilisi muudatusi, mis viiakse komisjoni esimehe Väino Linde sõnul sisse eelnõu teise lugemise käigus.

Komisjon otsustas täna saata täiskokku esimesele lugemisele ka Euroopa Parlamendi valimise seaduse, kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse ja Riigikogu valimise seaduse muutmise seaduse eelnõu (338 SE), millega soovitakse tühistada poliitilisele välireklaamile aktiivse valimisagitatsiooni ajal kehtestatud piirangud.

Riigikogu pressitalitus
Tagasiside