Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna Euroopa Ülemkogu eesistuja Herman Van Rompuyga. Vestlusel räägiti Euroopa Liidu aktuaalsetel teemadel, sealhulgas arengutest eurotsoonis ja ELi koostööprojektidest.

Ergma tänas eesistujat tulemusliku töö ja riikide vahel saavutatud kompromissi eest ELi pikaajalise eelarve osas kuu esimesel poolel aset leidnud ülemkogul. Ergma sõnul on tähtis, et võeti kuulda ka väikeriike ning Eestil on põhjust tulemusega rahul olla.

Ergma rõhutas Eestile Euroopaga vajalike transpordiühenduste, sealhulgas Rail Baltica raudteeprojekti tähtsust. „Rail Balticast peab saama Balti riikide konkreetse koostöö näide ning ELi ülemkogu otsus toetada seda meile nii vajalikku raudteeühendust annab võimaluse ühiselt reaalse tööga varsti alustada,“ sõnas ta. Van Rompuy kinnitusel püsib Rail Baltica ELi esmatähtsate transpordiprojektide hulgas.

Kohtumisel osales ka Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Arto Aas.

Herman Van Rompuy esines veel Riigikogu konverentsisaalis temaatilise kõnega „Eesti Euroopas – pilk tulevikku“.

Fotod tänasest kohtumisest asuvad aadressil: http://fotoalbum.riigikogu.ee/v/2013/Riigikogu/Van+Rompuy/

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside