Jäta navigatsioon vahele

font-size:11.0pt;”Calibri”,”sans-serif”;
mso-fareast-“Times New Roman”;
mso-bidi-“Times New Roman”;}

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna Toompea lossis NATO Parlamentaarse Assamblee presidendi Karl Lamersi ja peasekretär David Hobbsiga. Kohtumisel räägiti nii Eesti ja NATO erinevate struktuuride, sealhulgas parlamentaarsete organite koostööst kui ka NATO küberkaitsepoliitikast.

Ergma avaldas rahulolu NATO Lissaboni kohtumisel heaks kiidetud strateegilise kontseptsiooni üle, mis pakub hea aluse NATO arenguks käesolevaks aastakümneks. Alliansi põhiülesanded, nagu kollektiivkaitse, kriisiohje ja julgeolekukoostöö on tasakaalus ning julgeolekuhinnang suunab tähelepanu nii tavapärastele kui ka uutele ohtudele. „Mulle teeb erilist heameelt, et NATO toob selgelt esile küber- ja energiajulgeoleku aspektid, mis Eesti seisukohalt on väga vajalikud,“ sõnas ta.

Peatudes NATO küberkaitsepoliitikal avaldas Ergma soovi, et praegu käimasolevatel küberkaitsepoliitika aruteludes osaleks võimalikult palju liitlasriike. „Küberkaitsepoliitika peab lähenema küberkaitsele laiemalt ja suurendama liitlaste julgeolekut tervikuna. Lisaks militaarvõrkudele tuleb mõelda ka liitlaste tsiviilvõrkude kaitsele,“ ütles Ergma.

Kohtumisel räägiti ka tuleva aasta kevadel Tallinnas peetavast NATO PA kevadistungjärgust. Lamers tänas Eestit selle korraldamise ettevalmistuste eest ning avaldas lootust, et assamblee tuleb töine ja edukas.

Lamersil ja Hobbsil on täna kohtumised veel president Toomas Hendrik Ilvese ja peaminister Andrus Ansipiga. Samuti Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Mati Raidma ja väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoniga

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside