Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna Toompeal Makedoonia presidendi Gjorge Ivanoviga.

Ivanov tutvustas regiooni ajaloolist tausta ja Makedoonia taotlust liituda nii Euroopa Liiduga kui ka ühineda NATO-ga. Samuti olid kõne all Makedoonia juba astutud sammud eesmärgi saavutamise nimel.

Ergma rõhutas Eesti soovi jätkata häid partnerlussuhteid Makedooniaga ja kinnitas valmisolekut jagada oma kogemust ning anda riigile igakülgset abi püstitatud eesmärkide elluviimisel. Riigikogu esimees märkis, et Makedoonial on Eestist võimalik saada kasulikku kogemust mitmel olulisel alal. Samuti on arenguruumi kahe riigi nii majandussuhete kui ka kultuurisidemete arendamise vallas. Kohtumisel oli kõne all ka Makedoonia riigi nime küsimus. Ergma avaldas lootust, et probleem laheneb positiivselt Skopje ja Ateena läbirääkimiste tulemusena.

Kohtumisel osalenud Riigikogu Eesti-Makedoonia parlamendirühma esimees Hannes Astok avaldas tunnustust Makedooniale olulise panuse eest Afganistani missioonides, kus osaleb ka Eesti.

Kohtumisel viibis veel Riigikogu liige Mart Nutt.

Riigikogu pressitalitus

Tagasiside