Jäta navigatsioon vahele

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) sai täna uue presidendi, ENPA sotsialistide grupi juhi ja ENPA Hispaania delegatsiooni juhi Lluís Maria de Puig’i (Kataloonia Progressipartei). De Puig on kuulunud ENPA liikmete hulka alates 1983, kui Euroopa Nõukokku kuulus 21 liikmesriiki.

Uus president rõhutas oma valimisjärgses kõnes, et näeb Euroopa Nõukogu täielikult pühendumas inimlikule ja inimsõbralikule Euroopale; Euroopale, kus austatakse sotsiaalseid väärtusi; kus võideldakse niikaua, kuni vägivald naiste ja laste vastu on kauge minevik; kus võideldakse resoluutselt inimkaubanduse vastu; Euroopale, mis näeb vähemusrahvusi varandusena; mis sõdib kindlalt igasuguste korruptsiooniilmingutega; mis hoolib keskkonnast ja säästvast arengust ning tunnistab kliimamuutustega kaasnevaid probleeme; mis näeb immigratsiooni pigem kui tulevikuvõimalust, mitte kui ohtu; mis annab hea hariduse ning Euroopale, mis soodustab kultuuridevahelist dialoogi kui vahendit võitlemaks rassismi, ksenofoobia ja sallimatusega.

ENPA 2008. aasta talveistung toimub 21. – 25. jaanuarini, millest võtab osa ka Eesti delegatsioon eesotsas Euroopa Nõukogu Eesti delegatsiooni juhi Andres Herkeliga (20. – 25. jaan.). Delegatsiooni koosseisus on Strasbourgis veel Kristiina Ojuland (20. – 23. jaan.), Aleksei Lotman (20. – 24. jaan.) ning Indrek Saar (19. – 24. jaan.).

ENPA talveistungi kinnitatud päevakorra leiab: http://assembly.coe.int/Documents/WorkingDocs/doc08/edoc11495.pdf

Riigikogu pressitalitus

Margit Liivoja