Jäta navigatsioon vahele

Riigikogu esimees Ene Ergma kohtus täna oma Küprose visiidi käigus Küprose parlamendi spiikri Demetris Christofiasega.

Arutluses Euroopa Liidu laienemise üle ütles Ene Ergma, et laienemine on oluline nii praegustele liikmesmaadele kui ka uutele liikmetele. ”Euroopa peab saama tugevamaks, et suuta vastu seista globaalsele konkurentsile. Uutel liikmetel on kaasa tuua värskeid ideid, mis aitavad tänapäevastada Euroopa Liitu, et vastu seista uutele väljakutsetele,” ütles ta.

Vestluse käigus tõdeti, et uue konstitutsioonilise lepingu jõustumisega suureneb rahvusparlamentide roll. ”Rahvusparlamentide koostöö Euroopa Liidu õigusloome jälgimisel peab kindlustama eelhoiatusmehhanismi käivitumise olukorras, kus Euroopa Liidu tasandi õigusloomeüritab liigselt sekkuda liikmesriikide poliitikasse,” rõhutas Ergma.

Vastuseks Küprose parlamendi esimehe palvele aidata kaasa Küprose probleemi lahendamisele ütles Ergma, et on kahetsusväärne, et ÜRO peasekretäri otsesel juhtimisel esitatud rahuplaan ei leidnud toetust mõnede Küprose põhjaosa poliitikute vastuseisu tõttu. ÜRO, Euroopa Liit ja rahvusvaheline üldsus toetab lahenduste otsimist ning usume ja soovime, et see lahendus peagi leitakse, tõdes Riigikogu esimees.

Tagasiside